Kefírová houbička
je naprosto úžasná a pro mně osobně velice chutná. Piju ji moc ráda. Už jsem si z ní dělala i tvaroh, dá se z ní udělat termix, nebo ji přidávat do buchet, na vaření a podobně. Je naprosto skvělá a doporučuji.
Kefírová kultura pochází z opatství v Tibetu (kefírová zrna nazývaná Tibetská houba ,kde se pěstuje již 5000 let.
V dnešní době stále více lidí trpí kvasinkovými infekcemi. Prevencí proti nim, hlavně po užívání antibiotik je úprava střevní mikroflóry. Projevů kvasinek v organismu může být velmi mnoho - gynekologické výtoky, nadýmání, průjmy či zácpa, únava, alergie, migrény, kožní problémy, lupy... Kdo ví co je CANDIÓZA to ocení.
-
zpomaluje stárnutí
-
stabilizuje nízký i vysoký tlak krve
-
léčí choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách
-
léčí slinivku, játra a slezinu
-
léčí žlučník, čistí žlučovody a rozpouští žlučové kameny
-
léčí žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy
-
čistí ledviny a močové cesty
-
aktivuje obranné látky organismu
-
je to přírodní antibiotikum které léčí záněty v organismu
-
likviduje kvasinkové infekce
-
omezuje vývoj metastáz
-
podporuje vitalitu organismu
-
podporuje výživu a obnovu kloubních chrupavek
Mléko z Tibetské houby, je velmi léčivé (říká se tomu také kefírová houba). Má neuvěřitelně léčivé účinky, jen je třeba si zvyknout na kyselou chuť. Působí proti nežádoucím bakteriím v organismu. Dle literatury působí i protektivně proti rakovině
Příprava je jednoduchá houbičky nasypeme do sklenice 0,7 litru a zalejeme 0,5 litrem mléka (ne trvanlivé max třídenní, houba nesnáší rostlinné oleje přimíchávané do tekutiny nazývané "mléko" s trvanlivostí týden a více). Za 8 až 24 hodin promícháme dřevěnou nebo plastovou vařečkou a zcedíme přes plastové sítko s oky 2x2mm. Houbičky na sítku propláchneme tekoucí vodou a pokračujeme dalším nálevem. Kyselost lze regulovat dobou kysnutí, množstvím houby a teplotou. 8-40 hodin 4 -30 stupňů celsia. Množství houby se každým nálevem zvětší o 10% takže je nutné 1x za 10 dnů půlku odebrat. (když jí je tam moc šíleně rychle to kysne a v mléce jsou hrudky - nemá to sice vliv na kvalitu nápoje, ale na kyselou chuť).
Vždy je něco za něco - věnujete houbě péči a čas a ona Vás bude léčit a upevňovat imunitu organismu.
Každých 10 dnů jí můžete distribuovat dále - pořád roste jak "hrnečku vař"
Pokud chcete cyklus přerušit nařeďte mléko s vodou 1:2 a uložte houbu v tomto nálevu do ledničky
po příchodu properte v čisté vodě a zalejte mlékem a jedeme dál.